Изграждане на жилищна сграда с подземен паркинг Паркконтрасти Резидънс

Сградата е изпълнена от монолитен конструктивен скелет – безгредова конструкция с носещи стоманобетонни шайби и колони с зидария от решетъчни керамични тухли. Съобразена е с последните изисквания за проектиране в сеизмични райони – IX степен по скалата на Медведев-Шпонхоер-Карник за региона. Сградата е изпълнена с топлоизолация от експандиран полистирен,с вентилируема окачена фасадна система. Дохграмата е ПВЦ, петкамерна с нискоемисионно стъкло.

Апартаментите са с различна конфигурация и площ. Конструкцията позволява промяна в планировъчното решение, обединяване и преустройство на пространствата.

Специално внимание е обърнато на оформлението около самата сграда, изпълнено като пешеходна зона с подходящо озеленяване и възможност за 15 надземни паркоместа.

Като цяло сградата се отличава с атрактивна и модерна фасада и е един от първите съвременно проектирани и изпълнени жилищни комплекса в града. Наложила се е като предпочитано място за живеене за семейства с модерен и динамичен начин на живот, осигурявайки им комфорта и гъвкавостта, от които имат нужда.

 

За проекта

Цялостно изграждане на 5-етажна жилищна сграда с търговски обекти на партерния етаж и подземен паркинг. Сградата е с РЗП 7 4000 м2, разпределено в 39 апартамента, 36 закрити паркоместа, магазини, офиси и кафене на партерния етаж.

  • Проектиране
  • Строителство